Advies, kosten en aanvragen lening (kleinzakelijk)

Bent u een kleinzakelijke vastgoedbelegger, dan is deze informatie belangrijk voor u. Kleinzakelijke vastgoedbeleggers zijn natuurlijke personen en/of rechtspersonen die, samen met de natuurlijke personen en/of rechtspersonen waarmee zij verbonden zijn in de uitoefening van het beroep of bedrijf, niet meer dan twee miljoen euro beleggingspanden in eigendom hebben en bovendien niet meer dan twee miljoen euro lenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer is een financiering voor uw beleggingspand de juiste keus?

Een financiering voor uw beleggingspand kan voor u de juiste keuze zijn als: 

  • U de financiering bijvoorbeeld wil aangaan, in privé, in uw personal holding, fiscaal transparante stichting of in uw onderneming die (uitsluitend) belegt in vastgoed.
  • Het beleggingspand verhuurd of te verhuren vastgoed betreft. Bijvoorbeeld een woningen of appartementen, een bedrijfspanden, winkels of kantoren of gecombineerd vastgoed (woon-/winkelpand). let op: dit product is niet geschikt voor het financieren van een vakantiewoning of een tweede woning.
  • Het de aankoop of herfinanciering van uw beleggingspand betreft.

Als zekerheid voor de financiering van uw beleggingspand vraagt ING een eerste hypothecaire inschrijving op uw beleggingspand en verpanding van de huurpenningen. Mogelijk vragen wij om meer zekerheden, bijvoorbeeld een borgstelling.

De kosten van de financiering

  • De afsluitprovisie bedraagt 1% van de hoogte van de financiering.
  • Houdt u naast de kosten verschuldigd aan ING nog rekening met bijvoorbeeld notaris- en taxatiekosten.

Wilt u tussentijds wijzigingen aan uw financiering aanbrengen dan kunnen er kosten in rekening worden gebracht. 

In 4 stappen een financiering voor uw beleggingspand

  1. Telefonisch inventarisatie: wij nemen binnen circa 2 werkdagen contact met u op om uw financieringsbehoefte met u door te nemen.
  2. Binnen circa 5 werkdagen na ontvangst van de benodigde documentatie zullen wij uw financieringsaanvraag beoordelen en nemen wij contact met u op om een gesprek in te plannen.
  3. In een persoonlijk adviesgesprek bespreken we uw mogelijkheden en stellen we samen met u vast welke lening het beste bij u past. Binnen circa 10 werkdagen zullen wij een offerte uitbrengen.
  4. Na acceptatie van de offerte en onderliggende documentatie, worden de gelden via de notaris binnen circa 5 werkdagen beschikbaar gesteld.