Vaanster

100% focus op duurzame energie

Vaanster heeft een 100% focus op duurzame energie. We zijn gespecialiseerd in het investeren en exploiteren van WKO-installaties: een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar alternatief voor traditionele methoden om woningen, winkels en kantoren te verwarmen en te koelen. Met een portefeuille van meer dan 120 projecten is Vaanster een van de grootste spelers op dit gebied in Nederland.

We ondersteunen graag de 2 Degrees Challenge, een poolexpeditie waarin Bernice Nootenboom en haar team een skitocht maken van 220 kilometer door het hart van de Noordpool, van de 88e naar de 90e breedtegraad. Deze expeditie maakt de urgentie van het 2 graden klimaatakkoord letterlijk zichtbaar. Onze support uit zich niet alleen in een financiële bijdrage, maar ook in denkkracht: we willen onze ervaring en expertise gebruiken om mee te denken over een snellere verduurzaming van Nederland. De reis naar Spitsbergen, georganiseerd door ING REF, biedt hiertoe uitmuntende mogelijkheden. Alle reisgenoten houden zich dagelijks bezig met vastgoed en zijn koploper in de verduurzaming ervan. Een perfecte groepssamenstelling om nieuwe ideeën te genereren en te realiseren, vooral gericht op bestaande gebouwen. Want juist daar valt de meeste energiebesparing te behalen en kunnen we het verschil maken. Sterker nog, daar moeten we het verschil maken.

Jeroen Krebbers
Algemeen directeur Vaanster

Een voorbeeld: energieneutrale huisvesting voor Goede Doelen Loterijen  
De Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij) krijgen een nieuwe huisvesting: een al jaren leegstaand kantoorpand aan de Zuidas in Amsterdam wordt duurzaam gerenoveerd. Onderdeel van de grootschalige renovatie is de ontwikkeling van een WKO-centrale door Vaanster, welke een substantiële bijdrage zal leveren aan het lage energiegebruik van dit bijzondere project. Het kantoor wordt in 2018 opgeleverd als energieneutraal gebouw met een BREAAM Outstanding certificaat. Meer projecten met energiezuinige oplossingen voor renovaties en nieuwbouw zijn te vinden op onze website.