Pygo Netherlands

“Wij zijn druk bezig met het duurzaam maken van onze onroerend goed objecten ten behoeve van mens en milieu. Samen met ING Real Estate Finance investeren wij in diverse vormen van duurzaamheid, wij delen de filosofie en respecteren hun werkwijze. ING Real Estate Finance speelt hierin een belangrijke rol. ”

Een flat aan de Nico Werkmanstraat in Hengelo wordt verfraaid met een enorm graffitikunstwerk om aandacht te vragen voor de wijk Hengelose Es.

Kunstenaar James Micallef Grimaud vloog speciaal voor dit project vanuit Malta naar Nederland. Hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van de graffiti- en verfwerkzaamheden. De flat is ongeveer veertig meter hoog en wordt van boven tot onder beschilderd.

Bewoners en omwonenden vinden het over het algemeen een goed initiatief. Stiching Overart uit Hengelo is de organisator van de bijzondere actie. Zij wonnen bij woningcorporatie Welbions de mogelijkheid om een flat te versieren met graffiti. In het enorme muurkunstwerk - het zou zomaar één van de grootste muurschilderingen van Nederland kunnen zijn - wordt gebruik gemaakt van veel symboliek.